PJEVAČI

“Bukowskee” objavio novu pjesmu “Amman”

Pjesmu sam napisao neposredno nakon vijesti da sam postao otac predivne djevojčice, u trenutku udara nevjerovatnih emocija

Bukovica: Premijera u Zagrebu 25. juna 2019.

E.S.

6.12.2018

“Amman” je ime nove pjesme “Bukowskee”, solo muzičkog projekta Emira Bukovice, lidera rok benda “Emir & Frozen Camels” koja je objavljena u izdanju zagrebačkog “Croatia Recordsa”. 

Nakon prve pjesme “Bukowskog”, “Vrati film”, na kojoj se uz Bukovicu kao gost pojavio američki bluzer Deni Šepard (Danny Shepard), “Amman” je potpuno intimna priča autora, ogoljenih emocija, strahova i osjećaja, posvećena Emirovoj tek rođenoj kćerki. S druge strane, potpuno je to razumljiva i univerzalna priča o čistoj ljubavi i bliskom ljudskom odnosu.

- Ovo je za mene do sada najintimniji osjećaj pretočen u pjesmu, za koju sam dugo imao dilemu da li uopće da je objavljujem javno. Pjesmu sam napisao neposredno nakon vijesti da sam postao otac predivne djevojčice, u trenutku udara nevjerovatnih emocija i u svojevrsnom šoku između sulude sreće i suludog straha za budućnost tog malog bića. Da li ću ikada biti dovoljno dobar i uzvratiti mu istom količinom sreće koje je ono donijelo meni, pitao sam samog sebe – kazao je Bukovica.

Pjesmu “Amman” otvara intro originalnog snimka prvog bebinog ultrazvuka srca.

Snimljena je u američkom studiju “Definition:Media” na Floridi, a pod producentskom palicom Mahira Sarihodžića finalizirana u sarajevskom studiju “Long Play”. Svoju “live” premijeru pjesma “Amman” će doživjeti na 66. zagrebačkom festivalu 25. juna 2019. godine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.