TRAGEDIJA

Tetka nastradale pjevačice živi u agoniji: Želim da Jelenin ubica bude pronađen

Jelena Krsmanović

Avaz.ba

5.3.2019

Vrijeme prolazi. Evo, uskoro će tri godine bez Jelene. Uprkos svemu, nadam se da će njen ubica biti konačno priveden pravdi, ovako za Blic priča Ljubica, tetka ubijene pjevačice Jelene Krsmanović.

Pjevačica iz Borče ubijena je prije gotovo tri godine u naselju Crvenka u Borči. Njeno ubistvo, koje se dogodilo 2. aprila 2016. godine u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči, potreslo je javnost u Srbiji kao nijedno do sada, prvenstveno zbog načina na koji je ubistvo izvršeno, ali i misterije koja ga je obavila od samog početka istrage.

Navodno, pjevačica je nestala usred bijela dana, pred očima supruga Zorana Marjanovića i tada petogodišnje kćerke kada je otišla da trči. Ubica ju je svirepo, sa više udaraca tupim predmetom udarao po glavi dok pjevačica nije izdahnula na svega nekoliko stotina metara od mjesta gdje je posljednji put navodno viđena.

Godinu i po otada zbog ubistva je uhapšena upravo osoba koja ju je, navodno, posljednja vidjela - njen suprug Zoran Marjanović. Međutim, uprkos podizanjima optužnice - čak dva puta, sud nije smatrao da je protiv njega prikupljeno dovoljno dokaza.

Dok se čekaju novi dokazi i dopune istrage, odnosno optužnice, porodica nesretne pjevačice i dalje čeka pravdu. Čekaju je svi, od njene maloljetne kćerke do sestara, braće, ali i tetki, jedine rodbine koja je ostala za Jelenom.

Bol i tuga koju osjećaju i dan-danas ne može se riječima opisati, kaže Ljubica, sestra pjevačicine preminule majke.

- Teško je mnogo. Ni sama ne znam kako se osjećam - kaže ona za Blic.

Bila je, kako kaže, prije nekoliko dana u Beogradu, na groblju gdje je sahranjena Jelena.

- Želim da se Jelenin ubica pronađe. Vjerujem da hoće, nadam se tome. Nadam se da ovo neće biti nerazjašnjeno ubistvo - rekla je Ljubica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.