SARAJEVO

Da li će se izabrati novo rukovodstvo: Sjednica skupštine AMUS-a u hotelu Bristol

Piše: Fu. M.

15.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U sarajevskom hotelu Bristol, počela je sjednica skupštine Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca (AMUS) na kojoj bi članovi trebali izabrati novo rukovodstvo ove Asocijacije.

Pred početak skupštine novinarima nije bilo dozvoljno da prisustvuju sjednici, a kako bi ih udaljili ispred vrata postavljeno je obezbjeđenje.

Aktuelni Upravni odbor na čelu sa Sejom Seksonom, odmah je napustio sjednicu, tvrdeći da nije osiguran dovoljan broj delegata skupštine.

Jedan od članova Upravnog odbora Enver Šadinlija kazao nam je da nije ispoštovan ni pravilnik da sjednici mora prisustvovati najmanje "30 top autora", a da sjednici trenutno ima samo 13.

Međutim, sjednica je na kraju održana iako nije bilo kvoruma. Predstavnici Instituta za intelektualno vlasništvo nekoliko puta upozorili su Upravu u takozvanom tehničkom mandatu da sve odluke koje donesu neće biti validne, jer novo rukovodstvo nije verifikovano u Ministarstvu pravde. 

Današnjoj Skupštini prisustvovalo je oko stotinjak članova AMUS-a od njih skoro hiljadu.

Članovi koji su ostali na sjednici odbacili su Finansijski izvještaj za 2017. godinu te donijeli odluku da novu sjednicu održe što prije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.