MOSTARAC KOJEG SU VOLJELI

Enver Šadinlija o odlasku kolege i prijatelja: Tužan sam primio poruku

Ali iz sjećanja svih koji su ga znali, te ljubitelja narodne muzike, vjerujem da nikad otići neće – kaže Enver Šadinlija

Salem Sihirlić i Enver Šadinlija. Avaz

9.1.2024

Iz Mostara je stigla tužna vijest za bh. muzičku scenu. Salem Sihirlić, jedan od najboljih tumača narodne muzike, izgubio je dugotrajnu bitku s posljedicama moždanog udara.

Na vijest o odlasku Salema Sihirlić, oglasio se i jedan od dobrih poznavalaca narodnomuzičke scene u BiH Enver Šadinlija.

- Upoznao sam Salema kad je tek počinjao karijeru. Veliki talenat omogućio mu je pobjede na takmičenjima mladih izvođača širom tadašnje države i postao je ekskluzivac produkcije „Jugodisk“ u Beogradu. Tada se bio i preselio u Beograd i postizao zapažene uspjehe, medijske i festivalske nastupe, bio učesnik i na festivalu „Ilidža“, ali nije mogao bez topline rodne Hercegovine i vratio se u zavičaj. 

Bio je jedan od najomiljenijih na svim kulturnim događajima. 

- A osobno – bili smo i prijatelji i saradnici. Snimio je nekoliko pjesama na moje stihove, a jedna naslovljena „Evo me opet“ je postala takoreći mostarska „himna“, jer govori o ljepotama Mostara i Neretve i zbog čega se svi Mostarci vraćaju svom kraju. Prilikom našeg posljednjeg susreta nastala je i ova fotografija. Tužan sam primio poruku da je taj divan čovjek i vrstan umjetnik otišao. Ali iz sjećanja svih koji su ga znali, te ljubitelja narodne muzike, vjerujem da nikad otići neće – kaže Enver Šadinlija za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.