SLAVNA MANEKENKA

Kako danas živi Kejt Mos, bivša kraljica noćnih izlazaka

Svojevremeno je bila kraljica noćnih izlazaka, posebno u Londonu, a čaša s alkoholom u ruci bila je sastavni dio svake snimljene paparazzo fotografije

L. K. P. / Avaz.ba

11.6.2020

Mos: Jedna od najpoznatijih britanskih manekenki - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2


Kada je Kejt Mos (Kate Moss) devedesetih postala jedna od najpoznatijih britanskih manekenki, omiljeno lice Kelvin Klajna (Calvin Klein), ali i ostalih slavnih dizajnera, i sa supermodelima tog vremena, Naomi Kembel (Campbell), Klaudijom Šifer (Claudia Schiffer) i Sindi Kraford (Cindy Crawford) suvereno vladala modnim pistama, nije trebalo dugo da joj slava udari u glavu. Noćni provodi, "podebljani" alkoholom, ali i drogama, narušili su joj imidž, a fotografije, među kojima i ona na kojima ušmrkava kokain, preplavile su medije.

Svojevremeno je bila kraljica noćnih izlazaka, posebno u Londonu, a čaša s alkoholom u ruci bila je sastavni dio svake snimljene paparazzo fotografije. No, nije samo alkohol bio konstanta u njenom životu, već i droge, a mnogi se još uvijek sjećaju fotografije britanskog tabloida na kojima Kejt Mos ušmrkava kokain.


Mos: Nekada partijanerica, danas uživa u sasvim drugim stvarima. Agencije

No, čini se da se s godinama opametila, ali i smirila, pa je okrenula novu stranicu u životu. Nekada partijanerica, danas uživa u sasvim drugim stvarima, a priznaje kako više ne može ni dugo ostati budna u kasnim noćnim satima. Njeni dani kada je tulumarila sada su daleka prošlost, a Kejt danas odlazi u krevet i prije 23 sata, priznajući kako joj je potrebno bar osam sati sna kako bi drugi dan bila dobre volje.

-U krevetu sam do 23, a prije nego zaspim pogledam Netflix. Upravo sam završila sa gledanjem "Sex Education" i bilo je zabavno. Ujutro se budim oko 8, a loše sam volje i pospana u popodnevnim satima ako tu noć nisam odspavala bar osam sati - priznala je Mos.

Četrdesetšestogodišnjakinja je otkrila i kako umjesto razuzdanih noćnih tuluma i ispijanja votke, danas redovno vježba jogu zahvaljujući kojoj se osjeća dobro, a o svojim dnevnim rutinama progovorila je za magazin "Elle".

-Moja rutina, kada je o vježbanju riječ, počinje ujutro s jogom. Instruktor joge dolazi u moju kuću, gdje imam i malu teretanu i Peloton bicikl, no ne koristim ih često. Upravo mi joga pomaže da se bolje koncentriram, ali i da se bolje nosim sa svakodnevnim stresom - izjavila je Mos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.