SCENA

Anabela Atijas: Sretna sam što postajem baka

Dolazim iz Goražda i pravo ime mi je Anabela, ako treba, ponavljat ću to do kraja života s ponosom

Atijas: Ne planiram ništa. Instagram

Razgovarala: Amina Zukić

9.11.2020

Anabela Atijas (45), pjevačica iz Goražda s adresom u Beogradu, proteklih je mjeseci privlačila pažnju onog dijela javnosti koji prati šoue realnosti.

Anabela je izašla iz šoua, a posljednjih sedmica uglavnom se spominje u kontekstu prinove u porodici, jer njena kćerka Luna Đogani čeka bebu. 




Bez planova

Kaže nam da se nakon izlaska iz šoua realnosti brzo adaptirala na realan život jer su je napolju čekali kćerke i muž, kojih ih je, ističe, bila željna.

- Sjeli smo u auto i otišli na more, što mi je veoma prijalo. Ono što me zaprepastilo je to da su svi živi pratili moj boravak u „Zadruzi“, pa nigdje nisam bila neprimijećena. To je i razumljivo s obzirom na format.

Planirate li medijsku pažnju iskoristiti za muzičku karijeru?

- Ne planiram ništa, takvo je vrijeme. Čime god se bavim, to je i interesantno, čak i kad ništa ne radim. Nekada mi je to smetalo, sada više ne. Jedna sam od onih koji su sagradili karijeru u vrijeme kada nije bilo više od dva medija.

Uskoro ćete postati baka.

- Pretpostavljala sam da ću biti zbunjena, ali nisam bila svjesna osjećaja tolike ljubavi prema nečemu što još nije vidljivo. Mnogo se radujem, spremna sam u svakom smislu te riječi.



Moja kuća

Atijas: Uvijek sam bila ponosna na svoje porijeklo. Agencije

Dosta se pisalo o tome odakle dolazite, koje je Vaše pravo ime... Smatrate li da je to uopće bitno?

- Dolazim iz Goražda i pravo ime mi je Anabela, ako treba, ponavljat ću to do kraja života s ponosom, jer ne mogu da stojim iza laži. Svako ko sebe smatra istraživačkim novinarom, može slobodno da ode u Goražde i sazna sve o meni. Tamo su moja kuća u kojoj živi moj deda, živ i zdrav, moja škola, školski drugovi i bolnica u kojoj sam rođena. Uvijek sam bila ponosna na svoje porijeklo. Činjenica je da sam dijete iz mješovitog braka i da imam internacionalno ime. Ne znam, stvarno, šta je tu nejasno, osim zle namjere i da budem omalovažena, ne vidim ništa drugo.

Osjećate li nostalgiju prema svojoj domovini?

- Naravno da osjećam nostalgiju, zato sam rado i često tu, pogotovo što imam porodicu koju obožavam. Probala sam da živim u Sarajevu dvije godine, ali bilo je vrlo naporno. S obzirom na to da mi je posao u Beogradu, kćerke i dom koji sam stvorila... Tako da, držat ću se one ''gdje ti je srce - tu ti je i dom''. Srce je uz moje kćerke.



Anabela i Luna. Agencije

Ponosna sam na moju sestru Aidu

Sigurno ste ponosni na svoju sestru Aidu Bukvu, poznatu bh. glumicu?

- Aida je bila i ostala moj ponos. Sve što radi, radi predano i s puno ljubavi. Ponosna sam što je moja mala djevojčica postala ozbiljna, poslovna žena koja i dalje ima razumijevanja i ljubavi prema svojoj sestri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.