NOVI SPOT

"Zabranjeno pušenje" i Damir Imamović predstavili "Svjetla Sarajeva": Tuga, čežnja i ljubav prema rodnom gradu

Pjesma je snimljena uživo na velikom koncertu Pušenja u Skenderiji 2018. godine

Damir Imamović i Sejo Sexon. Printscreen

L. K. P.

31.3.2022

Sarajevska grupa "Zabranjeno pušenje" objavila je spot za pjesmu "Svjetla Sarajeva", koju su snimili sa Damirom Imamovićem.

Ova izuzetno emotivna pjesma, za koju je stihove napisao sarajevski pjesnik Goran Vračar, snimljena je uživo na velikom koncertu Pušenja u Skenderiji 2018. godine, a govori o tuzi, čežnji i ljubavi prema "gradu gdje se đavo osjeća na svom" i "zemlji koja se ljubi, voli i prosi".

Četiri godine nakon objavljivanja albuma "Šok i nevjerica" "Zabranjeno pušenje" je objavilo posljednji spot iz ovog ciklusa.

Čarobni kadrovi grada na Miljacki isprepliću se u spotu s licima sretnih, nasmijanih i raspjevanih mladih ljudi, koji oduševljeno pjevaju odu rodnom gradu u zboru prateći Seju Sexona, Damira Imamovića i bend na bini.

- Gledajući snimke s ovog koncerta, vidio sam "svjetla Sarajeva" na licima svih tih divnih ljudi u publici i shvatio da smo napravili pravu stvar i da nam za spot ne trebaju glumci, scenarij ni kulise. Na njima se reflektiraju sva naša unutrašnja svjetla, sva naša ljubav i naša muzika i to je sve što nam je potrebno, izjavio je nedavno frontmen benda Sejo Sexon i dodao da "Zabranjeno pušenje" uveliko radi na novom albumu koji će biti objavljen krajem proljeća pod nazivom Karamba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.