NJUJORK

Potkrovlje Hita Ledžera promijenilo vlasnika za 14,25 miliona dolara

Glumac je 2008. godine pronađen mrtav u stanu od predoziranja

Dom Hita Ledžera. Insider.gr

N. A.

3.4.2023

Potkrovlje u Sohou u Njujorku i dalje ima poseban značaj za fanove Hita Ledžera (Heath Ledger). Nevjerovatno potkrovlje sa tragičnom prošlošću promijenilo je vlasnika za 14.25 miliona dolara.

Dom glumca koji je ostavio publiku bez teksta svojim portretom Džokera u "Mračnom vitezu" prodat je prošlog mjeseca van tržišta neimenovanoj kompaniji. Riječ je o velikom potkrovlju u ulici Brum ukupne površine više od 400 kvadratnih metara, gdje je Ledžer pronađen mrtav od predoziranja lijekovima 2008. godine.

Zgrada iz 1873. godine u kojoj se nalazi stan renovirana je ubrzo nakon glumčeve smrti i pretvorena u kondominijum sa dva dodatna sprata. Osvijetljen stan Hita Ledžera na četvrtom spratu ima tri spavaće sobe, tri kupatila i moderne arhitektonske dodatke, kao što su stubovi od livenog gvožđa koji odgovaraju onima na spoljašnjosti zgrade.

Hit Ledžer - Avaz
Hit Ledžer - Avaz
Hit Ledžer - Avaz
Hit Ledžer - Avaz
Hit Ledžer - Avaz

Prema izveštaju "New York post", koji je pregledao fotografije prije i poslije renoviranja, unutrašnji raspored je sličan onom u stanu kada je pokojni glumac tamo živio.

Potkrovlje čak nije ni najskuplji stan u zgradi: 2021. penthaus od 740 kvadratnih metara prodat je za 49 miliona dolara. Rezidencija na posljednjem spratu imala je šest terasa, hidromasažnu kadu, privatni lift, teretanu, mermerna kupatila i više od 20 ormara po mjeri.

Ledžer se preselio u ovo potkrovlje nakon što se razišao sa dugogodišnjom devojkom Mišel Vilijams, napustivši dom u Bruklinu koji je dijelio sa glumicom i njihovom kćerkom Matildom. Prema "New York Times", glumac je iznajmio prostor u ulici Brum za 25.000 dolara mjesečno do svoje smrti četiri mjeseca kasnije.

Smrt 28-godišnjeg glumca ostavila je u žalosti fanove, prijatelje i porodicu, a stambena zgrada u kojoj je zvijezda živjela nakratko je postala mjesto hodočašća hiljada ljudi. Iako se mnogo toga promijenilo u strukturi zgrade, broj 421 Broome Street i dalje ima, za obožavaoce Hita Ledžera, poseban značaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.