BIH

Radončić najavio ostavke ministara SBB-a u vlasti

N1

17.11.2017

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić u razgovoru za N1 najavio je ostavke ministara ove stranke u vlasti na nivou FBiH i u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. 

- Kao što je javnosti poznato, gospodin Izetbegović već mjesecima traži i provocira da SBB napusti vlast. Mi smo potpuno odgovorno prihvatili tu vrstu ponude i očekivati je da će naša četiri ministra u Vladi FBiH i jedno u Vijeću ministara BiH u narednih mjesec dana ponuditi ostavke predsjedniku FBiH Marinku Čavari, odnosno predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću - kazao je Radončić za N1.

U razgovoru za N1, on je naveo "da će se vrlo brzo vidjeti za predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nema parlamentarnu većinu".

- Svu odgovornost na novonastalu situaciju snosi gospodin Izetbegović koji je nekada isključio SBiH iz vlasti, SDP, Demokratsku frontu, A-SDA i sada SBB. Oni ne mogu naći nove koalicione partnere, ali bili su vrlo uporni i na nama je da poslušamo taj zahtjev gospodina Izetbegovića - kazao je Radončić za N1.

Šta će se desiti ukoliko ostavke ministara SBB-a ne budu prihvaćene?

Ti će ministri, nažalost, ostati taoci politike SDA i HDZ-a. Ne smijemo dozvoliti stvaranje haosa u Federaciji BiH jer očigledno je da gospodin Izetbegović priželjkuje fildžan državicu, a neko treći entitet i mi kao državotvorna stranka nećemo nervozno reagirati. Druga je opcija da SDA ostane kao manjinska vlada pod uslovom da nađe u jednom i drugom parlamentu da je neko podržava - naveo je lider SBB-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.