BIH

Tuzlaci uoči presude zločincu Mladiću: Da može smrtna kazna, to bi najbolje bilo...

M. Mu.

21.11.2017

Kao u cijeloj Bosni i Hercegovini, i u Tuzli se s nestrpljenjem očekuje presuda ratnom zločincu Ratku Mladiću. 

Evo šta je na ulicama najvećeg grada u Tuzlanskom kantonu zabilježio dopisnik "Dnevnog avaza" Munib Muhamedbegović:

 

Damir Baručić

- Presuda neće puno toga promijeniti. Puno je presuda koje nisu donesene kako treba, realno. Presuda može da izazove neko političko prepucavanje gdje će se ubirati novi poeni. Ratko Mladić nije bio sam u činjenju zla i puno je onih koji nikad neće biti osuđeni. Svi znamo da rata u Bosni ne bi ni bilo da nije bilo Srbije i Hrvatske. 


Damir Baručić. Damir Baručić

Zijad Čamrković:

- Mladiću je malo na kakvu god kaznu da ga osude. Ipak, treba da dobije šta je zaslužio. Da može smrtna kazna, to bi najbolje bilo, ali, nažalost, ne može. Doživotna robija to je malo za njega. On je glavni inicijator svega.


Zijad Čamrković. Zijad Čamrković

Sedina Mešinović :

- Ne želim mu doživotni zatvor. Želim mu da se pati. S obzirom na beneficije koje dobiva, doživotni zatvor je i previše za njega. Prostorija od 13 kvadratnih metara, internet, televizija, pristup medijima, to je previše i to bih mu ukinula.


Sedina Mešinović. Sedina Mešinović

Nedžad Džambić:  

- Nisam neki optimista da će presuda donijeti nešto pozitivno za nas Bošnjake. Ukoliko presuda budu odgovarajuća, to će možda biti neka moralna satisfakcija žrtvama, mada, žrtve se vratiti ne mogu. Neki suživot i pomirenje, teško. Treba da prođu generacije i generacije da bi se nešto uspostavilo.


Nedžad Džambić. Nedžad Džambić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.