PREGOVORI

Đonlagić za Avaz.ba: Želimo dogovoriti model zajedničkog nastupa na izborima

Piše: R. BELKO

20.3.2018

U Sarajevu će sutra biti održan sastanak stranaka lijeve orijentacije, kojem bi trebali prisustvovati predstavnici Socijaldemokratske partije, Demokratske fronte, Naše stranke i Građanskog saveza.

Uoči sastanka, za komentar smo zamolili potpredsjednika Demokratske fronte Dženana Đonlagića. 

- Od sutrašnjeg sastanka stranaka lijeve orijentacije očekujemo nastavak razgovora, jer ne želimo zatvoriti vrata nastavku saradnje. Želimo doći do zajedničkog stava i jedinstvenog modela nastupa na izborima u oktobru - izjavio je Đonlagić za Avaz.ba.

- Želimo nastaviti priču o prijedlogu koji smo poslali, bez preferiranja pojedinaca. Ne želimo da zaključci SDP-a budu kraj saradnje, naprotiv. Želimo nastaviti razgovore i doći do jedinstvenog stava - dodao je. 

Na pitanje može li se uz poruke iz SDP-a vezane za kandidaturu Željka Komšića doći do zajedničkog stava, Đonlagić odgovara da može.

- Kandidatura Željka Komšića nije usmjerena protiv SDP-a niti bilo koje stranke iz lijevog bloka. Nedvosmisleno je i jasno da je ta kandidatura usmjerena protiv Dragana Čovića i HNS-a. To je sudar dva koncepta i dvije vizije BiH, a ne lična priča - zaključio je Đonlagić.

Sastanak je zakazan je u 12 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.