SASTANAK

Vesna Švancer razgovarala s članicama udruženja Romkinja

M. S. R.

4.4.2018

Vesna Švancer, dopredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, danas se sastala sa članicama udruženja Romkinja iz svih krajeva FBiH.

Kako je saopćeno, dogovorile su tematsku sjednicu na kojoj će se Romkinje predstaviti kao jednako aktivne u društvenoj zajednici kojoj pripadaju, dokazujući svoje znanje, sposobnosti, svu vrijednost i na taj način oboriti predrasude koje ih prate.  

Istaknuto je da status Romkinja u društvu treba podići i putem zapošljavanja i na taj način riješiti jedan od bezbroj problema.  

- Potpredsjedavajuća Zastupničkog doma Vesna Švancer ponudila je nesebičnu pomoć pri rješavanju njihovih kompleksnih problema da bi njihova društvena aktivnost bila zapaženija. Razgovarale su i o svim ostalim problemima iz oblasti obrazovanja, zdravstva i drugim problemima koji pogađaju ovu populaciju – saopćeno je iz Parlamenta FBiH, uz podsjećanje da je u toku kampanja jednomjesečnog aktivizma žena Romkinja pod nazivom „Pravo da imam pravo“, kojom se želi ukazati na to da svi imamo jednaka prava, bez obzira na boju, naciju, spol, rasu, nacionalnost...  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.