BIH

Na suđenju Vesni Švancer saslušana svjedokinja Azra Džafić

Na pitanje advokatice Amile Kunosić svjedokinja je izjavila da je s optuženom bila u naročito prijateljskim odnosima

S današnjeg ročišta u Tuzli. A. Bajrić

E. Sk.

10.12.2018

Saslušanjem svjedokinje Azre Džafić u Općinskom sudu Tuzla danas je nastavljeno suđenje Vesni Švancer, nekadašnjoj dopredsjedavajućoj Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koja je optužena da je počinila krivično djelo udruživanje zbog činjenja krivičnih djela.  

Džafić je navela je Švancer upoznala na jednom od iftara u Visokom te da je od 1. aprila 2017. godine radila kao vozačica optužene. Također je navela način na koji su dogovarane isplate grant sredstava kao i povrat.  

- Upućivani su zahtjevi Vesni Švancer, a ona je odobravala 2.500 KM. Nakon podizanja novca, njoj je vraćano 2.000 KM. Ja sam išla po novac i predavala joj u službenom automobilu – navela je svjedokinja Džafić.

Na pitanja advokatice Amile Kunosić svjedokinja je izjavila da je s optuženom bila u naročito prijateljskim odnosima. Kunosić je predočila i pisma, fotografije, te jedan album s fotografijama. Džafić je navela da je album poklonila Švancer. 

Također, na upit advokatice Kunosić, svjedokinja Džafić je govorila da je službenim automobilom u nekoliko navrata išla kući u Visoko, a u drugim slučajevima je na posao dolazila i odlazila autobusom. Suđenje se nastavlja u srijedu.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.