SREBRENICA

Sporno imenovanje direktorice Kulturnog centra?

S današnje sjednice SO. Avaz

Piše: S. Sm.

26.2.2019

U nastavku 16. redovne sjednice Skupštine Općine (SO) Srebrenica odbornici su danas razmatrali izvještaje o radu za prošlu godinu šest javnih preduzeća, čiji je osnivač Općina i njihovih upravnih i nadzornih odbora.

Usvojeni su izvještaji o radu svih javnih preduzeća, a nisu njihovih upravnih i nadzornih odbora, te je donesena odluka za raspisivanje javnog konkursa o imenovanju novih članova.

Najviše bure bilo je o razmatranju izvještaja o radu JU Kulturni centar Srebrenica i direktorice ovog preduzeća Medihe Smajić, jer opozicija smatra da je ona, navodno, u sukobu interesa.

Naime, njen muž Nedib Smajić, formiranjem nove koalicije, izabran je za predsjednika SO, a njegovu suprugu Medihu ista koalicija imenovala je za direktoricu Kulturnog centra.

Odbornici SDA Suljo Čakanović i Almir Dudić, zbog sukoba interesa, tražili su smjenu Medihe Smajić, što skupštinska većina nije podržala.

Pošto niko od nadležnog ministarstva Vlade Republike Srpske nije tražio pismeno obrazloženje o tom sukobu interesa, Smajić se izjasnila da će podnijeti ostavku na direktorsku funkciju, ako nova koalicija to bude tražila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.