REAKCIJE

Đonlagić poručio: Aktuelni saziv Vijeća ministara ima obavezu da radi do formiranja novog, a kako radi, drugo je pitanje

Arhiv

I.K./Avaz.ba

13.6.2019

Argumentacija kako se sadašnjem Vijeću ministara BiH želi produžiti tzv. tehnički mandat je pravno neutemeljena i neistinita, poručio je danas šef Kluba zastupnika DF-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dženan Đonlagić.

On je, naime, na svom Facebook profilu reagirao na izjavu predsjedavajućeg Kluba zastupnika SNSD-a Staše Košarca o sazivanju hitne sjednice tog doma o migrantskoj krizi i stanju u pravosuđu.

- Naime, aktuelni saziv Vijeća ministara BiH ima obavezu da djeluje i radi u skladu s Ustavom i zakonom sve do dana imenovanja novog saziva od zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Ovo je činjenica! Istinita, pravno utemeljena, neoboriva. To kako radi, sasvim je drugo pitanje – napisao je Đonlagić.

Kako je kazao, temu migrantske krize i stanja u bh. pravosuđu vezati za priču o nečemu čega naprosto nema, niti u terminološkom, niti u formalnopravnom smislu, a zove se "tehnički mandat" sadašnjeg Vijeća ministara BiH, čisto je medijsko spletkarenje, populizam i demagogija.

Podsjetimo, Košarac je danas kazao da se iza hitne sjednice Predstavničkog doma krije opasna, protuustavna i protuzakonita namjera da se produži, kako je rekao, tehnički mandat  Vijeću ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.