SARAJEVO

Tegeltija: Ekonomski forum 2020. treba predložiti mjere za brži privredni rast

Očekivani rezultati dijaloga su prijedlozi i smjernice koje će biti stavljene na raspolaganje poslovnoj zajednici

Ekonomski forum u Sarajevu. Fena

Srna

5.3.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija očekuje da učesnici Ekonomskog foruma 2020. u Sarajevu donesu kvalitetne zaključke koji će pomoći kreatorima i donosiocima ključnih politika u BiH, tako da te politike budu uspješnije, a privredni rast BiH na višem nivou.

- Zadovoljstvo mi je da sam danas ovdje na Ekonomskom forumu u Sarajevu i nije mi prvi put da prisustvujem ovakvom skupu, ali jeste prvi put u ulozi predsjedavajućeg Vijeća ministara - rekao je Tegeltija novinarima uoči otvaranja Ekonomskog foruma 2020. 


Ekonomski forum u Sarajevu. Fena

On ističe da su ovakvi skupovi mjesta gdje se susreću akademska zajednica, poslovna zajednica i svi ljudi koji su zainteresirani za ekonomiju.

To je, naglašava Tegeltija, i mjesto gdje se susreću politike i gdje se polemizira o različitim, ponekad i suprotstavljenim unutrašnjim stavovima i pogledima na ekonomski razvoj i perspektivu BiH.

On je rekao da očekuje kvalitetne zaključke s ovog skupa koji će, kako je naveo, pomoći kreatorima i donosiocima ključnih politika u BiH, dodajući da smatra da će te politike biti uspješnije, a privredni rast BiH na višem nivou nego što je u ovom trenutku.

Tegeltija je zahvalio Ekonomskom fakultetu u Sarajevu koji već nekoliko godina u nizu uspješno organizira Ekonomski forum.


Ekonomski forum u Sarajevu. Fena

Organizator je najavio da je Ekonomski forum BiH platforma za susret i dijalog između izvršne vlasti, poslovne i akademske zajednice, čiji je cilj oblikovanje atraktivnog poslovnog ambijenta.

Očekivani rezultati dijaloga su prijedlozi i smjernice koji će biti stavljeni na raspolaganje poslovnoj zajednici, akademiji i kreatorima ekonomskih politika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.