IZABRANI LAUREATI

Najjači bh. brend "Dnevni avaz" 25 godina uz građane i državu

Živimo sa svojim čitaocima, oni to prepoznaju i zato se nalazimo na samom vrhu liste medija, ne samo u BiH već i u regionu, kao najuspješniji i najutjecajniji

Avaz Twist Tower. Avaz

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

2.10.2020

Četvrt stoljeća „Dnevni avaz“ je uz svoje čitaoce. Prvi broj našeg lista, koji je najutjecajniji i najčitaniji bosanskohercegovački list, izašao je na današnji dan 1995. godine u opkoljenom Sarajevu.

Godišnjica lista

Već 25 godina živimo sa svojim čitaocima i zajedno se radujemo dobrim vijestima, a i one manje dobre proživljavamo zajedno. Oni prepoznaju to i zato se nalazimo na samom vrhu liste medija, ne samo u BiH već i u regionu, kao najuspješniji i najutjecajniji.

I jutros je diljem BiH na kioske stigao “Dnevni avaz”. Po zna koji put su novinari, urednici, operateri, dizajneri, uposlenici štamparije, naši uporni i strpljivi vozači, distributeri i kolporteri Bosancima i Hercegovcima donijeli u ruke svježe, tačne, zanimljive i važne informacije iz zemlje i svijeta.

Povodom godišnjice našeg lista tradicionalno je održana i svečana sjednica Uredničkog kolegija, na kojoj su, kao i svake godine do sada, dodijeljena priznanja najboljem uredniku i novinarima.

Prema ovoj odluci, Nermin Demirović izabran je za urednika godine, nakon što je snažno doprinio unapređenju sportske rubrike našeg lista. Rođen 11. novembra 1971. godine, u svijet novinarstva ušao je krajem 90-tih godina, nakon aktivne fudbalske karijere. Prati sportska dešavanja, kako u BiH tako i u regionu i svijetu.

Demirović: Urednik godine. Avaz

Miralem Aščić proglašen je zbog svog predanog angažmana u istraživačkom novinarstvu i aktivnog rada u novim digitalnim tehnologijama novinarom godine. Član je Unutrašnjopolitičke rubrike “Dnevnog avaza” od 2011. godine. Rođen je 27. marta 1983. godine.

Aščić: Novinar godine. Avaz

Životne priče

Za mladog novinara izabrana je Nerma Ajnadžić, novinarka Unutrašnjopolitičke rubrike, koja se iskazala aktivnim i zanimljivim medijskim sadržajima na svim “Avazovim” platformama. Rođena je 29. aprila 1992. godine, a dio “Avazove” porodice je od 2016. godine.

Ajnadžić: Mladi novinar godine. Avaz

Alen Bajramović je dopisnik godine, a novinarstvom se bavi od 1996. Saradnik “Avaza” je već oko 20 godina. Pokriva Bosansko-podrinjski kanton Goražde i prostor jugoistočne Bosne. Radi izvještaje, reportaže, životne priče, pokriva sve važne događaje, godišnjice, a najviše se bavi životima običnih ljudi i njihovim problemima.

Bajramović: Dopisnik godine. Avaz

Bandi i Pazalji specijalno priznanje

Specijalna priznanja ove godine pripala su Seni Bandi i Elvedini Pazalji.

Sena Banda, rođena 22. februara 1961., daktilografkinja je u našem listu od prvog dana osnivanja, a od jučer je u penziji.

Banda: Od prvog dana u „Avazu“. Avaz

Elvedina Pazalja u “Avazu” je već 18 godina. Dio je DTP-a, a iskazala se čestim inovativnim rješenjima za prijelom novine, kao i brojnih “Avazovih” priloga.


Pazalja: Inovativna rješenja. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.