PROFESOR NA EKONOMIJI

Berberović: Dosta je više da ispaštaju studenti i korektni nastavnici

I sada na istom tom predmetu tvrde da su naši studenti krajnje neobrazovani, čak toliko da ne znaju parne i neparne brojeve, naveo je Berberović

Denis Berberović. Arhiv

Piše: L. M.

6.12.2020

Studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu iskazalivali su prethodnih sedmica nezadovoljstvo provođenjem obrazovnog procesa te su pisali i Upravi fakulteta ukazujući na probleme. Naime, radi se o problematici nastavnog predmeta "Računovodstvo", te o jako maloj prolaznosti na tom predmetu.

Dekanesa Ekonomskog fakulteta Jasmina Selimović kazala je prethodno za „Avaz“ da se ova nezadovoljstva vežu za ispitne rokove u prethodnoj akademskoj godini, te da je uprava fakulteta uvijek bila tu za studente. Međutim, vijeće studenata Ekonomskog fakulteta je demantiralo ovu tvrdnju dekanese, te su naglasili da uprava fakulteta ne stavlja interese studenata na prvo mjesto. 

Ministar obrazovanja KS Anis Krivić je u izjavi za "Avaz" kazao kako je spreman pomoći studentima i da želi čuti njihovu stranu. 

Sada se na svom Facebook profilu oglasio i Denis Berberović, jedan od profesora na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. U svojoj objavi, profesor Berberović tvrdi da određeni profesori sa tog fakulteta žele diskreditirati cijelu studentsku populaciju kao krajnje neobrazovanu, a sve to u cilju vrlo lukavog opravdanja vlastitih nastavničkih nedostataka koje smo nedavno mogli vidjeti u javnosti.


Kao jedan od nastavnika na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu iz prve ruke mogu potvrditi da je vecina nasih studenata vrlo...

Objavljuje Denis BerberovićSubota, 5. prosinca 2020.

- Prije nekoliko dana se pojavio protest studenata EFSA zbog prolaznosti na predmetu Računovodstvo. I sada na istom tom predmetu tvrde da su naši studenti krajnje neobrazovani, čak toliko da ne znaju parne i neparne brojeve. Da li je ikome čudno što je isti predmet u pitanju? Baš bih volio da dobijem uvid u te e-mailove koji šalju upit u vezi parnih i neparnih brojeva. Baš kao što bih volio dobiti uvid u to kako je izračunata prolaznost od 54%. Dosta je više ispaštanja i studenata ali i korektnih nastavnika čija reputacija, zajedno sa reputacijom fakulteta, je ugrožena zbog bezobrazluka pojedinaca - napisao je prof. Berberović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.