DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Čega se Bakir plaši

Tužilac Mišković mi je nudio opkladu, izjavio je Muriz Memić

Piše: Avaz.ba

7.7.2021

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Čega se Bakir plaši. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, gostujući na Hayat televiziji, još jednom je potvrdio kako planira da se kandidira za Predsjedništvo BiH. Pokušava smekšati opoziciju.

- Radovalo bi me da gospodin Radončić ponovo uđe u utrku, s njim su utrke uvijek zanimljive, on ima svoj temperament i svoj način, pa bilo bi zanimljivo i veselo ući u jednu utrku i s njim i s Nikšićem, eventualno sa Zvizdićem, ako dobije potporu, neće biti dosadno sve u svemu - lakonski i pomirljivo najavio je Izetbegović.

Junski toplotni val trajao je dvije sedmice, a prema najavama meteorologa, osvježenje koje je trajalo tek nekoliko dana je završeno.

Već za danas najavljene su temperature iznad 30 stepeni, a od sutra nam iz Afrike stiže novi temperaturni šok.
Meteorolozi predviđaju da će narednih dana u Bosni i Hercegovini ponovo biti izuzetno toplo.

Komentar dana "Je li vas sramota" napisao je Alen Bajramović.

Godišnjica genocida u Srebrenici i kolektivna dženaza za 19 žrtava ove godine će proteći uz rigorozno poštivanje trenutnih epidemioloških mjera, ali u Organizacionom odboru očekuju da će se u Potočarima u nedjelju okupiti nekoliko hiljada osoba. Na "Maršu mira" do 3.000 učesnika.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ponovo su jučer izuzeli određenu dokumentaciju iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Inspektori ove agencije postupaju prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu i riječ je o nastavku aktivnosti od 5. jula. Ovu informaciju potvrdio je za „Avaz“ i Luka Miladinović, portparol SIPA-e.

Ličnost dana je Suzana Radanović, bije tešku bitku za istinu o smrti sina Davida Dragičevića.

Na stranama "Globusa": Slovenski premijer predstavio prioritete predsjedavanja Vijećem EU. Janša na udaru zbog nedemokratskih poteza.

Komisija za vrijednosne papire čeka odluku Doma naroda. FBiH blizu deblokade finansijskog tržišta.

Pred Vijećem Vrhovnog suda Federacije jučer je održan dugo očekivani pretres u predmetu „Dženan Memić“, a protiv Ljube i Bekrije Seferovića, kojima je isti sud ukinuo presudu Kantonalnog suda Sarajevo, kojom su oslobođeni krivice za izazivanje saobraćajne nesreće, neukazivanje pomoći i sprečavanje dokazivanja.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, nakon završetka pretresa: Tužilac Mišković mi je nudio opkladu.

GRAČANICA Mahir Mulalić proslavio pobjedu u "Zvezdama Granda". Njegovi sugrađani sinoć su ga dočekali kako i priliči, u velikom broju ispred Sahat-kule, simbola Gračanice. Malo su se osjećanja slegla, ali ovo nisam očekivao, rekao je Mulalić za "Avaz".

Šef Kluba zastupnika SBB-a Zvonko Marić upozorava: Ako ne dobijemo odgovore, nećemo podržati Nacrt zakona o visokom obrazovanju KS.

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu jučer je na deset godina zatvora osudilo Marokanca Halida Amravija (20) zbog ubistva migranta Otomana Silana na Ilidži krajem avgusta prošle godine.

Tragedija na Babinom dolu na Bjelašnici, radnik poginuo na građevini u izgradnji.

KALESIJA Organizirana 11. likovna kolonija s 27 u,jetnika iz BiH.

Rubrika Jet-seta: Luka Grbić, Petrov malđi brat u "Južnom vetru", za "Dnevni avaz" uoči premijere na Pula Film Festivalu 19. jula: U pokušaju da bude kao Maraš, Nenad se saplete.

Selektor Stevan Ljubičić, prvi strateg naših najboljih odbojkašica: Imamo problem, ali ćemo ga prevazići.

Safet Sušić iz Pariza za "Dnevni avaz": Kad Engleska igra na Vembliju, to je superfinale.

U današnjem broju donosimo i specijalni prilog "Porodica i zdravlje".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku :https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.