NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Vlada Brčko Distrikta usvojila Strategiju razvoja poljoprivrede i ruralnih područja

Radi se o strateškom dokumentu kojim će se dati jasne smjernice aktivnosti i prioritetnih smjerova djelovanja u domenu ruralnog razvoja i poljoprivredno-prehrambenog sektora

Sa današnje sjednice. Fena

H. J. I.

14.12.2022

Na današnjoj sjednici Vlade Brčko Distrikta, na prijedlog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, usvojena je Strategija razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Brčko distrikta BiH za razdoblje 2021. – 2027. godine.

Radi se o strateškom dokumentu kojim će se dati jasne smjernice aktivnosti i prioritetnih smjerova djelovanja u domenu ruralnog razvoja i poljoprivredno-prehrambenog sektora, a koji je nastao u okviru FAO projekta "Podrška pripremi izrade Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Brčko Distrikta", saopćeno je Vlade Brčko distrikta.

Usvojen je i prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, a koji se tiče tekućeg transfera i Programa utroška sredstava u cilju provođenja statističkih aktivnosti od isključivog interesa za Brčko Distrikt BiH, koje provodi Agencija za statistiku BiH. Time je odobren transfer od 100.000 KM Ministarstvu finansija i trezora BiH, u svrhu provođenja integracije Zavoda za statistiku Brčko Distrikta BiH u Agenciju za statistiku BiH u smislu preuzimanja poslova, opreme, financijskih sredstava i uposlenih Zavoda za statistiku.


Na prijedlog istog Odjela usvojena je Odluka o dodjeli sredstava donacija Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 28.500 KM.

Vlada je usvojila Odluku o dodjeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa odnosno projekata od javnog interesa u Odjelu za evropske integracije i međunarodnu saradnju za 2022. godine u ukupnom iznosu od 35.174 KM, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.