ĐONLAGIĆEVE NEBULOZE

Komšićev borac za "građansku BiH" kmeči o "preglasavanju Bošnjaka"

Kakva sad volja Bošnjaka? Zar DF ne zagovara građansku državu, princip „jedan čovjek – jedan glas“, vladavinu demokratske većine?

Anadolija

Danijal Hadzovic

20.2.2023

Upućivanje u parlamentarnu proceduru prijedloga za izbor novog predsjednika Federacije BiH od strane članova rukovodstva ovog entiteta Lidije Bradare i Igora Stojanovića, kako to Ustav FBiH i predviđa pošto se Refik Lendo tri puta odbijao pojaviti na sastanku, čini se da ništa manje od SDA ne pomaže njihove partnere iz DF-a.

Međutim, zanimljiva je argumentacija koju DF-ovci sada koriste u pokušaju sprječavanja da se u FBiH uspostavi nova demokratska većina.

- SDP pojačava demokratiju ustavnih amandmana Šmita s ciljem da se mimo volje Kluba Bošnjaka, domognu fotelja u Vladi FBiH!“ – napisao je Komšićev građanist Dženan Đonlagić.


Dženan Đonlagić: Ni stida, ni srama, ni pameti. Screenshot

Stoga, ovim putem, bliskom Komšićevom saradniku bi valjalo postaviti nekoliko pitanja.

1. Je li ga stid pozivati se na volju Bošnjaka u bošnjačkom klubu Doma naroda u FBiH ako uzmemo u obzir da su od 13 delegata koliko SDfA koalicija ima u bošnjačkom klubu Doma naroda FBiH, do njih četiri došli zahvaljujući kuglicama, prebjezima, a neki će reći i kupovinom suparničkih zastupnika? Šta je s ostalih 10 bošnjačkih delegata u bošnjačkom klubu i šta je s ostalih 67 delegata u Domu naroda FBiH? Šta je s demokratskom većinom u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH? Valja podsjetiti i da su stranke osmorke, za koje uglavnom glasaju Bošnjaci, imale oko sto hiljada glasova više od SDfA

.2. Je li ga stid odjednom pozivati se na „volju Bošnjaka“? Kakva sad volja Bošnjaka? Zar DF ne zagovara građansku državu, princip „jedan čovjek – jedan glas“, vladavinu demokratske većine, ukidanje konstitutivnosti...? Ili to zagovaraju samo kada treba preglasavati Hrvate kako bi Komšić mogao sjediti u Predsjedništvu i primati platu od preko 6.000 KM?

3. Općenito, je li ga ičega stid?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.