POSLANIK DF-A

Đonlagić se smješkao na uvrede upućene novinaru "Avaza", a sada se brine za novinare

Da li se u devet dana nešto promijenilo u stavu Dženana Đonlagića prema novinarima nismo još uvijek uspjeli da saznamo, a nadamo se da će on to u narednom periodu pojasniti

Dženan Đonlagić se smije na uvrede upućene novinaru "Avaza". SCREENSHOT

Piše: S. Spahić

21.4.2022

Novinar "Avaza" je prošle sedmice prisustvovao na konferenciji za medije Demokratske fronte, a koja se ticala prijedloga amandmana na Ustav BiH, kojima se predviđa institucionalna i ustavna zaštita državne imovine, kada je poslanik DF-a Zlatan Begić na najprimitivniji način izvrijeđao novinara našeg medija, dok se njegov stranački kolega Dženan Đonlagić u pozadini samo smješkao.

Novinar "Avaza" je postavio sljedeće pitanje: "Da li ste razgovarali sa Vašim kolegama zastupnicima iz drugih stranaka oko Vašeg prijedloga? Da li će, primjera radi, Vaši koalicioni partneri iz HDZ-a podržati ovaj prijedlog obzirom da su u zadnje vrijeme sve bliži SNSD-u u stavovima?"

Nakon institiranja na ponavljanju pitanja Zlatan Begić je izvrijeđao novinara Avaza.

- Mladiću, ja vam želim da, onaj, izrastete u pravog profesionalca i niste na dobrom putu. Sa zastupnicima i političkim subjektom SBB-om ja ću, onaj, polemisati preko stranačkih organa i preko njihovih zastupnika a ne preko novinara Avaza - poručio je Begić.

Na pitanje novinara zašto vrijeđa, odgovorio je "Meni je žao ako vam je to uvreda". 

Sve te primitivne ispade je u pozadini, uz smijeh, ispratio njegov stranački kolega Dženan Đonlagić, a devet dana nakon toga je, sa grupom zastupnika, uputio incijativu za izmjene Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojim će se napad na novinare tretirati kao posebno krivično djelo.

Da li se u devet dana nešto promijenilo u stavu Dženana Đonlagića prema novinarima nismo još uvijek uspjeli da saznamo, a nadamo se da će on to u narednom periodu pojasniti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.