HUMANOST

Merhamet Bihać dobio šleper pomoći iz Sarajeva za postače i socijalno ugrožene

Osim prehrabemih paketa RO Merhamet Bihać je iz Sarajeva dobio četiri tone hurmi

Dopremljena pomoć. Merhamet

A. K.

26.3.2023

Regionalni odbor Merhameta Bihać dobio je šleper humanitarne pomoći od Merhametove centrale u Sarajevu, a radi se o prehrambenim paketima i hurmama koji će biti uručeni socijalno ugroženim građanima Unsko-sanskog kantona.

Redovna podrška

Iz Merhameta Bihać ističu da kao organizaciona jedinica HO Merhamet MDD BiH imaju redovnu podršku od sjedišta u Sarajevu.

- Sve humanitarne akcije koje se realiziraju na području našeg kantona, ne bi bile moguće da nije saradnje sa društveno odgovornim organizacijama, kompanijama, partnerima, donatorima i našom centralnom koja je uvijek tu uz nas - kaže direktor RO Merhamet Bihać Alen Prošić.

Prehrambeni paketi i sredstva za pripremu iftara za Javnu kuhinju "Imaret“ Bihać, osigurani su zahvaljujući sjedištu Merhameta u Sarajevu i partnerskoj humanitarnoj organizaciji iz Sjedinjenih Američkih Država "Helping Hand“, a iz RO Merhameta Bihać dodaju kako još mnogo međunarodnih organizacija žele pomoći u implementaciji njihovih projekata.

Donacija UNDP-a

- Prije svega projekt javne kuhinje, tako da smo prije nekoliko dana imali donaciju od UNDP-a koja se sastojala od frižidera i velikog industrijskog štednjaka koji će nam poslužiti da u narednih mjesec dana ponudimo kvalitetniju hranu i iftare našim korisnicima - kaže Prošić.

Osim prehrabemih paketa RO Merhamet Bihać je iz Sarajeva dobio četiri tone hurmi koje će biti podijeljene postačima na području Unsko-sanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.