PREDSJEDNIK RS-A

Dodik: Pitanje imovine je riješeno, BiH ima samo granice

Izjava koju su ranije potpisali predstavnici partija sa sjedištem u Federaciji BiH je politički ultimatum RS-u i međunarodnoj zajednici, naveo je

Dodik: Državnost je na entitetima. RTRS

E. A.

23.4.2023

Predsjednik RS-a Milorad Dodik istakao je da je pitanje imovine trajno riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH i da to pitanje neće biti razmatrano u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Izjava o imovini

Dodik je u retrospektivi protekle sedmice na svom Instagram profilu podsjetio da je na sastanku predstavnika organa vlasti RS i u zajedničkim institucijama s liderima političkih partija vladajuće koalicije okupljenih oko SNSD-a i predstavnika opozicionog SDS-a dogovoreno da sutra u Narodnoj skupštini bude potpisana izjava o imovini kao odgovor na sve veći pritisak na Srpsku.

- Izjava koju su ranije potpisali predstavnici partija sa sjedištem u Federaciji BiH je politički ultimatum RS-u i međunarodnoj zajednici - naveo je Dodik.

 "BiH ima samo granicu"

On je napomenuo da BiH ima samo granicu, nema imovinu na teritoriji.

- Po Ustavu BiH je sastavljena od dva entiteta, a državnost je na entitetima. Ono što isključivo nije dato BiH, pripada entitetima. Mi ćemo se toga držati i u narednom periodu dogovarati naše akcije - dodao je Dodik, prenosi Srna.

Dodik je naveo da su u protekloj sedmici održani vrhunski teniski mečevi na turnirnu "Srpska open", koji je sjajno organizovan.

- Banjaluka i RS pokazale su se kao izuzetno dobar domaćin učesnicima i gostima na ovom najvećem sportskom događaju - dodao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je prisustvovao i prezentaciji planova za nastavak izgradnje Banjskog kompleksa "Slatina", koji će imati centralni paviljon u kojem će biti ugostiteljski sadržaji, zatim kongresnu salu, vidikovac, hotel s velnes sadržajima i zatvoreni bazen, kao i velike parkove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.