BROJNA POZNATA LICA

Proslava rođendana kralja Čarlsa III u Sarajevu

Ambasador Rajli je podsjetio da je kralj više puta posjetio Bosnu i Hercegovinu

Brojna poznata lica na proslavi rođendana Čarlsa III - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
FENA

21.6.2023

Proslava kraljevog rođendana je još jedna prilika da pokažemo najbolje što Britanija ima, a i da se pohvalmo snažnim vezama imeđu Ujedjnjenog kraljevstva i Bosne i Hecegovine, kazao je ambasador Velike Britanije u BiH Džulijan Rajli (Julian Reilly) danas u Sarajevu na svečanom prijemu povodom obilježavanja rođendana kralja Čarlsa III (Charles).

- Ove godine imamo puno toga da obilježimo. Današnji događaj je prva proslava rođendana našeg novog kralja Čarlsa III - naveo je ambasador Rajli.

Posjećivao BiH

Podsjetio je da je kralj više puta posjetio Bosnu i Hercegovinu i sa građanima podjelio važne trenutke, poput otvaranja obnoljenog Starog mosta u Mostaru.

- U njegovu čast večerašnji događaj je zaista jedinstven. Tu je naš vojni gajdaš koji je jučer zabavljao građane Sarajeva, britanska tradicionalna hrana i piće kao i britanska muzika. Želim zahvaliti svima koji su danas sa nama kao i ostalim partnerima i prijateljima diljem BiH na odličnoj saradnji - kazao je ambasador Rajli.

Duga tradicija

Stotinama godina dugu tradiciju javne proslave rođendana suverena Britanci nastavljaju i sa novim kraljem. Bez obzira kada je stvarni rođendan suverena, proslava za sve stanovnike ostrva, kao i zemalja Komonvelta, organizuje se početkom ljeta, u mjesecu junu.

Tako se večeras u Britanskoj rezidenciji u Sarajevu održava prva službena proslava rođendana kralja Čarlsa III u prisustvu velikog broja zvanica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.