NA 12. REDOVNOJ SJEDNICI

Vlada Brčkog: Subvencioniranje dijela kamata za kredite preduzećima i preduzetnicima

Usvojena je i Odluka o odobravanju Programa dodjele sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa

Sa sjednice Vlade. Vlada Brčkog

FENA

2.8.2023

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 12. redovnoj sjednici, na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, usvojila je Odluku o odobravanju tekućeg transfera i usvajanju Programa utroška sredstava u korist Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta za Program subvencioniranja dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima i nositeljima privrednih domaćinstava na području Brčkog.

Ovom odlukom preduzećima, preduzetnicima i nositeljima privrednih gazdinstava na području Distrikta omogućava se povoljniji pristup finansijskim sredstvima kroz subvenciju dijela kamata, a ukupan iznos sredstava iznosi 1.200.000 maraka, izvijestili su u srijedu iz Vlade Brčkog.

Usvojena je i Odluka o odobravanju Programa dodjele sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove za 2023. godinu. Svrha programa je razvijanje oblasti zaštite životne sredine, a visina sredstava za ovu namjenu iznosi 100.000 maraka.

Na prijedlog Ureda za upravljanje javnom imovinom data je saglasnost za pristup i potpisivanje amandmana broj 2 na Sporazum o finansiranju između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Brčko distrikta BiH u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj III" u BiH, za aktivnosti u vezi s projektima energetske efikasnosti javnih objekata u Brčko distriktu BiH.

Također, k znanju je primljena Informacija o inspekcijskoj kontroli po Odluci o ograničavanju marže za pojedine životne namirnice i druge proizvode i Odluci o ograničavanju marže za naftne derivate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.