NAKON SASTANKA KOALICIJE

Dodikov savjetnik: Sa Komšićem u Predsjedništvu BiH se ne može u EU

Da li su bošnjačkim političarima važniji Komšić u Predsjedništvu BiH i strane sudije u Ustavnom sudu od pristupanja EU, pita Tadić

Ognjen Tadić. RTRS

S. S.

26.9.2023

Savjetnik predsjednika RS Ognjen Tadić izjavio je da BiH sa Željkom Komšićem u Predsjedništvu BiH i stranim sudijama u Ustavnom sudu ne može u EU.

- Da li su bošnjačkim političarima važniji Komšić u Predsjedništvu BiH i strane sudije u Ustavnom sudu od pristupanja EU - upitao je Tadić u objavi na društvenoj mreži "X".

Partneri u vlasti na nivou BiH razgovarali su jučer u Mostaru o zakonu o Ustavnom sudu BiH i izmjenama Izbornog zakona BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je pitanje Ustavnog suda BiH teško za Bošnjake, ali da će morati da ga riješe ili neće biti rješavane mnoge druge stvari.

- Što se tiče Ustavnog suda, razgovaramo i vidimo neku vrstu opstrukcije. Mi iz RS smo dostavili prijedloge za radnu grupu, dostavljeni su i prijedlozi hrvatskog naroda, a još nema od bošnjačkih predstavnika. Rekli smo da je ovaj mjesec taj kada ćemo imati zakon o Ustavnom sudu i sudijama strancima - rekao je Dodik novinarima nakon sastanka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.