DIPLOMATIJA

Halilović predao akreditivna pisma Emiru Države Katar Tamimu bin Hamad Al Thaniju

Ambasador Halilović istakao je da treba raditi na usklađivanju rješenja i otklanjanju smetnji za što jaču ekonomsku povezanost dvaju država

Halilović sa šeikom Al Thanijem. MVP

M. Aš

2.10.2023

Krajem protekle sedmice, ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar, nj.e. dr. Semir Halilović, predao je akreditivna pisma Emiru Države Katar, nj.e. sheiku Tamimu bin Hamadu Al Thaniju. 

Prilikom predaje akreditivnih pisama, ambasador Halilović i sheik Al Thani održali su i kraći sastanak na kojem su razgovarali o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Države Katar. Naglašeno je da između zemalja nema političkih problema, no pravna i ekonomska saradnja mogu biti daleko bolje. Posebno je spomenut problem pitanja vlasništva za državljane Katara u Bosni i Hercegovini što je, za sada, onemogućeno, čime Bosna i Hercegovina sebi čini ekonomsku štetu. 

Sheik Al Thani je prenio svoje pozdrave Bosni i Hercegovini uz otvorena vrata našoj zemlji da, shodno vlastitim projektima, ostvaruje što tješnju saradnju sa Državom Katar, kao jednom od najbogatijih država svijeta. 

Ambasador Halilović istakao je da treba raditi na usklađivanju rješenja i otklanjanju smetnji za što jaču ekonomsku povezanost dvaju država. Ceremoniji predaje akreditivnih pisama prethodila je počasna ceremonija intoniranja himni dvaju država i postrojavanja počasne garde u čast Bosni i Hercegovini i njenom diplomatskom predstavniku

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.