DODIKOV SAVJETNIK

Tadić: Građani FBiH okanite se stranaca, oni će otići, a Srbi ostati

Tadić je naglasio da su građani FBiH već pravili ovu grešku

Ognjen Tadić. RTRS

N. H.

1.11.2023

Ognjen Tadić, savjetnik predsjednika RS-a Milorada Dodika, poručio je građanima Federacije Bosne i Hercegovine da su oni i njihovi preci previše puta napravili grešku stavljajući se na raspolaganju stranom faktoru.

Tadić je izjavio da politički proces protiv Dodika i v.d. Službenog glasnika Miloša Lukića ne može biti završen odlukom koja bi ispunila očekivanja.

- Kako koji dan prolazi, sve jasnije je da napad na ustavni poredak BiH i Republike Srpske putem političkog procesa protiv Dodika i Lukića ne može biti završen odlukom koja bi ispunila očekivanja inspiratora i nalogodavaca tog procesa koji žele uklanjanje svih prepreka u Republici koje se protive ustoličenju Šmita - rekao je Tadić.

"Radikalizacija krize"

Također je ukazao da se dodatnim prijavama radikalizuje kriza kako bi se stvorio haos.

- Taj haos bi prikrio njihove tragove i načinio sukobe i štetu zbog koje se ne bismo imali kada baviti njihovom ulogom i privoditi ih pravdi, nego bismo se morali o svom jadu zabaviti - istakao je Tadić.

"Već pravljena ista greška"

On je podsjetio ljude iz FBiH da su i oni i njihovi preci već previše puta napravili grešku stavljajući se na raspolaganje stranom faktoru, kao i da od toga nikakve sreće nikada nisu imali, te ih pozvao da se uzdrže od ponavljanja takve greške.

- Republika Srpska i Srbi, za razliku od svih aktuelnih stranaca, ostaju ovdje kao trajni faktor - naglasio je Tadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.