NAKON PROTESTNE ŠETNJE

Vlada HNK usvojila odluku o pokretanju postupka pregovora o zaključenju kolektivnog ugovora u oblasti zdravstva

S obzirom na činjenicu da se radi o različitim prijedlozima, o pregovaračkom će se okviru Vlada izjasniti na prvoj sljedećoj sjednici

Današnji protesti. M. Smajkić

S. S.

6.11.2023

Na tragu dogovorenog na sastanku predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenka Hercega, ministra finansija Adnana Faladžića, ostalih članova Pregovaračkoga tima Vlade i čelnika Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, održanom u petak, 3. novembra 2023. godine, Vlada je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, usvojila Odluku o pokretanju postupka pregovora za zaključenje granskog kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i djelatnika iz oblasti zdravstva na području HNK.

Kada je riječ o Protokolu o pregovaranju, s obzirom na činjenicu da se radi o različitim prijedlozima, o pregovaračkom će se okviru Vlada izjasniti na prvoj sljedećoj sjednici.

Podsjećamo, zdravstveni radnici u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, koji su od četvrtka, 2. novembra, u generalnom štrajku, zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora, danas su u Mostaru održali protestnu šetnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.