FUNKCIONERKA SDS-A

Pandurević: SNSD je urušio Narodnu skupštinu toliko da je ostalo samo još da joj temelje iskopaju

Praksa da se u Narodnoj skupštini zategne konopac, a onda u Sarajevu drugo radi, upozorava ona, skupo košta RS

Aleksandra Pandurević. Fena

S. S.

12.5.2024

Nismo ni očekivali da SNSD usvaja Izborni zakon RS da bi po njemu izašao na izbore. Od samog početka je jasno da su, po ko zna koji put, zloupotrijebili i ponizili Narodnu skupštinu da bi varali građane RS. Prosto je nevjerovatno koliko oni ponižavaju ovaj narod i smatraju ga neinteligentnim. Narodnu skupštinu su svojim igricama toliko ponizili i urušili da je ostalo još samo temelje da joj iskopaju', izjavila je Aleksandra Pandurević, članica Predsjedništva SDS-a, povodom najave SNSD da će izaći na lokalne izbore koje je raspisao CIK.

Dok su usvajali Izborni zakon RS, podsjeća ona, u isto vrijeme je ministar finansija BiH Srđan Amidžić postupio po zakonu Kristijana Šmita i odobrio CIK-u novac za sprovođenje izbora.

'- Kada su pozivali članove OIK i GIK da podnesu ostavke, njima su istovremeno došapnuli da ih ne podnose. Onda su od CIK-a zatražili da u Prnjavoru, Gradišci i Prijedoru potvrdi izbor novih članova GIK kojim je istekao mandat. Sve ovo je besramno ponižavanje Narodne skupštine, ali i naroda za koji očito misle da je i slijep i glup. Narod niti je slijep niti je glup, nego je preplašen zbog teške pozicije i izolacije u koju je dovedena Republika Srpska' - ocjenjuje Pandurević.

Praksa da se u Narodnoj skupštini zategne konopac, a onda u Sarajevu drugo radi, upozorava ona, skupo košta RS.

- U Skupštini usvoje zaključke da nema usvajanja evropskih zakona dok se ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH, a onda u Sarajevu usvoje 10 zakona i hvale se da su motor integracija. Dva puta su raspisivali referendum o Sudu i Tužilaštvu, dok su im u Sarajevu povećavali budžete i zapošljavali nove tužioce, a sad planiraju i formiranje Apelacionog suda. O nezavisnosti Republike Srpske govore od 2006. godine, a umjesto nezavisnosti dobili smo slabu, ranjivu, ekonomski osiromašenu i od stanovništva ispražnjenu RS koja je potpuno međunarodno izolovana, anatemisana i trpi sankcije - navodi Aleksandra Pandurević, član Predsjedništva SDS.

U Dodikovoj najavi da će RS izbore provesti po svom Izbornom zakonu 2026, zaključuje ona, ima istine taman koliko i u ranijoj najavi da će RS 2017. raspisati referendum o nezavisnosti ukoliko joj se do tada ne vrate neustavno prenijete nadležnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.