KANTONALNI SUD U SARAJEVU

Delimustafić i ostali: Pravni zastupnik predložen kao svjedok u optužnici

U sarajevskom Kantonalnom sudu otkazano je suđenje Aliji Delimustafiću i ostalima koji se terete za organizovani kriminal

Alija Delimustafić. BIRN BiH

El. T. / BIRN

14.5.2024

U sarajevskom Kantonalnom sudu otkazano je suđenje Aliji Delimustafiću i ostalima koji se terete za organizovani kriminal, nezakonito knjiženje i preprodaju nekretnina, te druga krivična djela, jer je jedan od zastupnika optuženih pravnih lica predviđen kao svjedok u optužnici, piše detektor.ba.

Predsjednik Sudskog vijeća Igor Todorović kazao je da je Abdulah Kovačević dostavio punomoć od optuženog pravnog lica “Ex Line Group”, ali je sarajevsko Kantonalno tužilaštvo dostavilo podnesak u kojem je navedeno da je advokat Kovačević predložen kao svjedok u optužnici.

- To je propust, prije svega, gospodina Kovačevića, koji je sigurno znao da je on saslušan u ovom predmetu kao svjedok, a, s druge strane, i Tužilaštva jer je dobilo rješenje o postavljenju gospodina Kovačevića, ali nije na vrijeme reagovalo - rekao je sudija Todorović.

Sada se mora, kako je dodao, dostaviti upit optuženom pravnom licu “Ex Line Group” da se izjasni ko je njihov novi zastupnik.

Za organizovani kriminal, nezakonito knjiženje i preprodaju nekretnina, te druga krivična djela optužnica tereti Aliju Delimustafića, Lejlu Cerić, Zorana Lončara, Izeta Musića, Emira Karaču, Elviru Kreho, Džemala Karića, Suada Hadžića, Edina Mutevelića, Kemu Kapura, Envera Delimustafića, Samira Skorupana, Seada Hadžića, Zaima Spahovića, Ševalu Arnautović i Hamdiju Habula, te nekoliko pravnih lica.

Danas se trebalo nastaviti s čitanjem optužnice, a naredno ročište je zakazano za 28. maj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.