PULA

Surovoj Kjari 33 godine zatvora za ubistvo trogodišnjeg sina kojeg je rodila u Bihaću

Kjara Pašić jastukom ugušila sina Denisa, njegov biološki otac živi u BiH

Privođenje Kjare Pašić. Agencije

Jutarnji list

26.2.2020

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je kaznu dugotrajnog zatvora od 33 godine za Puljanku Kjaru Pašić (Chiaru35) zbog teškog ubistva trogodišnjeg djeteta. Dječak Denis je bio državljanin BiH i rođen je u Bihaću. Njegov biološki otac je državljanin BiH.

Sud je donio presudu u trećem stepenu kojom je odbio žalbu optuženice kao neosnovanu i potvrdio drugostupanjsku presudu Vrhovnog suda.

Time je postala pravomoćna presuda kojom su odbijene žalbe optuženice i maloljetnice i potvrđena prvostepena presuda i rješenje Županijskog suda u Puli.

Kjara Pašić je osuđena zbog ubistva sina Denisa. Ona i maloljetnica su osuđene jer su zajedno jastukom ugušile trogodišnje dijete koje se otimalo i plakalo.


Htjela da se riješi sinčića. Jutarnji list

Motiv je bio želja za odlaskom u drugu državu kod dečka kojeg je tek upoznala preko društvene mreže, a dijete joj je za to smetalo. Dijete je trpjelo agoniju koja je trajala oko pola sata.

Prema maloljetnici je primijenjeno maloljetničko pravo, a ne opće krivično pravo. Zaključeno je da ju je nužno izdvojiti iz sredine u kojoj živi i prema njoj primijeniti socijalno pedagoški rad uz pojačane mjere odgoja. To se jedino može provoditi u zatvorenim uvjetima.

Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da će kazna dugotrajnog zatvora 33 godine punoljetnoj optuženici ispuniti svrhu kažnjavanja.

Protiv presude Vrhovnog suda donesene u trećem stepenu nije dopuštena žalba.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.