AKCIJA META

Za šta su osumnjičeni Džejla Glavović-Očuz i njen suprug Mahir?

Kako je "Avaz" ranije objavio, osim Džejle, uhapšen je i biznismen Gordan Memija, kao i policijski službenik Muris S. iz Visokog, te još nekoliko osoba

Džejla Glavović-Očuz i Mahir Očuz. Arhiv

Piše: N. Aj.

31.3.2022

Bosanskohercegovačka manekenka Džejla Glavović-Očuz našla se u centru skandala nakon što je uhapšena u okviru akcije "Meta" pripadnika MUP-a ZDK uz saradnju MUP-a KS i MUP-a Tuzlanskog kantona.

Tragalo se i za njenim suprugom Mahirom Očuzom, a on je slobode lišen nešto iza 15 sati i to na jednom od graničnih prijelaza.

Kako je "Avaz" ranije objavio, osim Džejle, uhapšen je i biznismen Gordan Memija, kao i policijski službenik Muris S. iz Visokog, te još nekoliko osoba.

Za Refikom Kurgaš, biznismenom i bivšim predsjednikom Kantonalnog odbora A-SDA Zeničko-dobojskog kantona, policija još traga.

Glavović-Očuz i njen suprug, zajedno s licem incijala Č.A., sumnjiče se za "Nadriljekarstvo", dok se Kurgaš, te osoba inicijala M.M. sumnjiče za krivično djelo "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Pretresi su izvršeni na 22 lokacije, a tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina šprica i ampula sa sadržajem koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu i koji će biti predmet potrebnih vještačenja i mjerenja, veći broj mobilnih telefonskih aparata, 3 pištolja, jedna puška, pištoljska municija, kao i drugi nedozvoljeni predmeti koji će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

U današnjoj akciji, prije nego je uhapšen Mahir Očuz, lišeni su slobode:

1. S.M, rođen 1989. godine, iz Visokog,

2. D.B, rođen 1980. godine, iz Visokog,

3. P.A., rođen 1972. godine, iz Tuzle,

4. G.M., rođen 1972. godine, iz Sarajeva,

5. M.A., rođen 1979. godine, iz Sarajeva,

6. Č.A., rođen 1985. godine, iz Sarajeva,

7. O-G.Dž., rođena 1983. godine, iz Sarajeva i

8. A.M., rođen 1979. godine, iz Sarajeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.