STRADAO PENZIONER

Detalji užasa u Karlovcu: Ubio rođaka, uhapšen je

Žrtva je S.L., star oko 65 godina te je ubijen u svom dvorištu, a ubio ga je mještanin za kojeg se govori da je već bio zatvorski kažnjava

S. S. / Index.hr

16.9.2022

Mjesto zločina - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Karlovačkom predgrađu Lemić Brdo došlo je do pucnjave vatrenim oružjem te je policija potvrdila da je na mjestu događaja i jedna osoba poginula te druga ranjena, ali i da je otklonjena svaka daljnja opasnost za građane.

Policija je počinitelja ubistva i ranjavanja ubrzo pronašla i, kako stoji u kratkom saopćenju, pod nadzorom je policije. U saopćenju stoji da su po dojavi na mjesto događaja žurno upućeni policijski timovi te je zatečena jedna mrtva i jedna ozlijeđena osoba i da su ubrzo na terenu, u mjestu Lemić Brdo, pronašli osobu koju se dovodi u vezu s ovim događajem.

"Slijedi daljnje postupanje"

- Na terenu ne postoji nikakva opasnost za građane i mještane navedenog naselja - poručeno je. Na mjestu događaja slijedi daljnje postupanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Kako Hina neslužbeno doznaje, žrtva je S.L., star oko 65 godina te je ubijen u svom dvorištu, a ubio ga je mještanin za kojeg se govori da je već bio zatvorski kažnjavan.

"Ubica se predao"

Ubojica, neslužbeno se doznaje, penzionera je inicijala I.P. s nadimkom Para. On je ranije bio lovac te je moguće da je zbog toga imao pristup oružju. Svjedoci s Lemić Brda i mještani kažu da je muškarac bio totalno rastrojen, šetao je po mjestu i pucao. S ubijenim muškarcem navodno je bio u rodbinskim odnosima. Ranjeni muškarac pronađen je nekoliko kuća dalje.

Policija je dojavu o pucnjavi dobila oko 18:30. Kako piše Radio Mrežnica, ubica se predao tek po dolasku specijalaca iz ATJ Lučko, oko 20:45, piše Index.hr

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.