REAGIRANJE

Oglasio se otac koji je prijavljen za seksualno zlostavljanje sina (5): Nisam monstrum, to su gnusne neistine

Paušalnim optužbama stavljena je meta na čelo nama biološkim roditeljima i našim porodicama

Slučaj istražuje Tužilaštvo KS. Avaz

25.4.2024

Putem advokata Hamde Kovača iz Hadžića, redakciji “Dnevnog avaza” se javio otac 5-godišnjeg dječaka, a protiv kojeg se, kako nam je potvrđeno iz Tužilaštvo Kantona Sarajevo, vodi istraga po prijavi za seksualno zlostavljanje.

Podsjećamo da je Općinski sud u Sarajevo donio rješenje kojim se zabranjuje ocu da živi s djecom, a što je navedeno u  dopisu JU “Kantonalni centar za socijalni rad” Sarajevo.

Putem advokata poslao dopis 

Biološki otac djeteta je putem advokata poslao dopis u kojem navodi da se nasilnim putem želi njegovog sina i bebu usvojiti i oteti, zbog čega je imao želju da se obrati i svjedoči protiv, kako je naveo, gnusnih nesitina.

Navodeći da dijete na nezakonit način žele usvojiti Elma i Haris Žužić, kazao je da su iznesene jednostrane monstruozne laži, bez ijednog potkrijepljenog dokaza.

- Vaše objave stvaraju uznemirenost javnosti, jer ste iznoseći veoma teške, paušalne optužbe stavili metu na čelo nama biološkim roditeljima, našim porodicama, blateći naš ugled, čast, iznoseći jednostrane bolesne neistine, što blati i ugled pravosudnih institucija i drugih službi.

- Ovakvim tekstovima vršite pritisak na rad kako pravosudnih organa, tako i drugih stručnih službi, stvarate nesigurnost kod građana, a nas biološke roditelje diskreditujete i osuđujete s monstruoznim zločinima, ugrožavajući našu sigurnost - naveo je otac.

- Kao biološki otac informišem vas da nikada nisam osuđen jer nisam učinuo djelo koje ste naveli u Vašem tekstu kako ni bilo koje drugo djelo, što je za svaku osudu, jer ja nisam monstrum, ja sam čovjek, a ne zvijer- napisao je otac.


Demobilizirani sam borac Armije BiH, patriota, a ne monstrum kakvog ste me prikazali cjelokupnoj javnosti, na osnovu nečijeg lažnog iskaza, a ne na osnovu činjenica i dokaza, što je za svaku osudu.

Naveo je da je Bošnjak koji prakticira sve vjerske obrede po Islamu i redovno obavlja svih pet vakata, da je fizički radnik, majstor građevinar, te da svojim radom obezbjeđuje sve što je potrebno svojoj porodici. Istakao je da nije socijalni slučaj niti osoba sklona sukobu sa zakonom.

Pružam bolje i kvalitenije uslove za život 

- Ja sam legalista i poštujem pravosudne instituicije i njihove odluke. Materijalno sam situiraniji i svojoj djeci mogu pružiti i pružam bolje i kvalitenije uslove za život od bilo kakvih Elme i Harisa Žužića koji nasilnim putem žele da odvoje dijete od bioloških roditelja. Određene nesuglasice između mene i moje supruge su naša privatna i porodična stvar i postoje pravosudne institucije koje će donijeti odluku u skladu sa Zakonom a ne po želji drugih - naveo je, između ostalog, otac.


Na kraju je dodao da će protiv hranitelja Elme i Harisa Žužića pokrenuti utvrđivanje krivične i svake druge odgovornosti zbog iznošenja, kako je naveo, gnusnih laži.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.