AKCIJA “ESKADRON”

Određen pritvor dilerima: Među kupcima droge i pravoslavni sveštenik iz Srpca

Akcijom u Banjoj Luci obuhvaćene tri kriminalne narkogrupe

Privođenje uhapšenih. Srpska.info

B. C. / ATV

31.5.2024

Okružni sud u Banja Luci odredio je jednomjesečni pritvor za 16 osoba uhapšenih u akciji ”Eskadron” zbog sumnje da su se godinu i po dana bavili prodajom kokaina i marihuane u Banja Luci.

Pritvor je određen Borislavu Đukanoviću (41) zvanom Gru, Miladinu Lugiću (41), Stefanu Svjetlanoviću (28), Zoranu Brkiću (29), bivšem policajcu Vladimiru Maliću (43), Vladimiru Maksiću (31), Aleksandri Radočaj (31), Darku Pavljuku (40), Dragoslavu Jungiću (50), Dijani Palačković (43), policajcu KPZ Banjaluka Goranu Stojanoviću (32), Aleksandru Ćutkoviću (52), Mladenu Ćutkoviću (29), Mladenu Trubajiću (37), Borisu Maksimčuku (37) i Milošu Radakoviću (36).

Za dvojicom raspisane potjernice

Rješenjem suda mjera pritvora određena je i Nemanji Jovanoviću (35) i Marku Duvnjaku (38) koji se nalaze u bjekstvu i za njima će biti raspisane potjernice.

Svima je na teret stavljeno da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom, dok su Jungić, Ćutković, Palačkovićeva i Stojanović osumnjičeni i za omogućavanje uživanja droge. Prema dokumentima iz istrage osumnjičeni su od početka 2023. godine vršili nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain i marihuanu.

Izvor blizak istrazi za ATV otkriva da su akcijom ”Eskadron” zapravo obuhvaćene tri kriminalne grupe. Jednu je predvodio Đukanović, drugu Ćutković, a treću Malić.

– Oni se preklapaju, jer su neki radili i s jednima i drugima i bili su međusobno povezani. Dokazi protiv osumnjičenih skupljani su više od šest mjeseci, a osumnjičeni su snimani, praćeni… Za to vrijeme dokumentovano je više pojedinačnih prodaja droge, a u nekoliko navrata su zaplijenjene i veće količine kokaina i marihuane – kaže izvor.

Na desetine kupaca

Tokom istrage otkriveno je na desetine kupaca narkotika. Među njima se našao i pravoslavni sveštenik iz Srpca P. V. koji je tokom sprovođenja akcije uhapšen nakon što je u banjalučkom naselju Borik kupio kokain od jednog od osumnjičenih.

Iz policije je ranije saopšteno da je u akciji ”Eskadron” zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.