EDIN ĐERLEK

Mladi ministar za kojim lude žene fotografisan u opuštenom izdanju

Ranije su ga nazivale "sandžačkim draguljem"

Edin Đerlek. Instagram

A. K.

16.1.2023

Ministar u Vladi Srbije Edin Đerlek (35) u posljednje vrijeme izaziva veliku pažnju javnosti, a naročito pripadnica nježnijeg pola.

Iako na svoj Instagram profil uglavnom kači strogo poslovne fotorgafije iz radne atmosfere i sa poslovnih sastnaka ili putovanja, Đerlek je nedavno napravio izuzetak i na instragram stori objavio fotografiju u opuštenom izdanju kako ispija kafu sa prijateljima u jednom beogradskom tržnom centru.

Objava na Instagramu. Instagram

Žene su ga ranije nazivale "sandžačkim draguljem" i ostavljale mu pohvalne komentare na instagramu i ispod njegovih  fotografija.

Mladi ministar Edin Đerlek (35) rođen je 1987. godine u Beogradu, gdje završava osnovnu i Osmu beogradsku gimnaziju.

Godine 2006. upisuje Institut za arapski jezik u trajanju od tri godine na Univerzitetu ”Abu Nour“ u Damasku (Sirija) koji uspješno završava u rekordnom roku.

Tri godine kasnije upisuje Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru, odsjek Šerijatsko pravo, koji završava sa izvanrednim rezultatima gdje je proglašen za studenta generacije 2010-2014. godine. 2016. godine upisuje Pravni fakultet na Internacionalnom univerzitetu koji završava sa izvanrednim rezultatima i diplomira sa ocjenom deset (10) na temi: "Diplomatija". Tečno govori tri strana jezika: arapski, engleski i ruski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.