KOLUMNE

Košarkaški dragulj

Biberović: Jedan od najvećih talenata Starog kontinenta

A. M.

11.12.2017

Tarik Biberović jedan je od najvećih evropskih košarkaških talenata. Potvrda za to je potpisivanje petogodišnjeg ugovora s aktuelnim prvakom Evrope, Fenerbahčeom. 

 

Mladić iz Zenice, koji  će u januaru napuniti 17 godina, skrenuo je pažnju na sebe nastupima za omladinske selekcije naše zemlje, ali i igrama za seniorski tim sarajevskog Sparsa.

O kakvom se zapravo talentu radi najbolje pokazuje činjenica da je na njegovom dolasku u turski tim najviše insistirao jedan od najboljih košarkaških stručnjaka na svijetu i trener istanbulskog velikana Željko Obradović. Inače, da jabuka ne pada daleko od stabla, pokazao je upravo primjer Tarika, koji je sin Izudina, bivšeg košarkaša Čelika, koji je ostavio velik trag u zeničkom klubu.

Tarik Biberović rođen je 28. januara 2001. godine. Igra na poziciji beka, a prosječno je bilježio 17,8 poena uz 6,2 skoka i 2,2 asistencije na kvalifikacionom turniru za juniorsku Euroligu prošlog proljeća u Beogradu. Mnogi stručnjaci smatraju ga jednim od najvećih talenata Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.