KOLUMNE

SDA-ov papak

Bećirović: Mikrofonski jurišnik kojeg niko ne primjećuje

N. V.

16.12.2017

Damir Bećirović, budžetsko dojenče, koji u životu nikad ništa nije radio, već se oslanjao na svog utjecajnog oca, već duže vrijeme radi najprizemnije poslove za čuveni bračni par iz SDA. Neovisno da li je to Komisija za parlamentarni nadzor nad radom Obavještajne službe ili nešto drugo, ovaj od Željka Komšića odbjegli političar gleda isključivo lični interes. 

Čovjek koji ne izlazi iz obavještajnog rektuma Osmana Mehmedagića Osmice, koji je njegovu naklonost dobio jer mu je najboljeg druga postavio na vrlo važnu poziciju u OSA-i, odjednom je počeo lov na one koji su glasali za akcize i ovoj zemlji u roku od 24 sata donijeli 500 miliona KM bespovratnih sredstava.

Naravno, bilo bi potpuno politički legitimno da Bećirović napada sve koji su glasali za akcize ako se ne slaže s njima, ali ta politička kukavica već mjesecima nijednom riječju ne spominje svoje nalogodavce dok se obrušava na SBB, Dijanu Zeleniku i Šemsudina Mehmedovića.

Najbolje je da Komisija za parlamentarni nadzor nad radom OSA-e što prije pokrene istragu o legalnosti imenovanja njegovih jarana i drugim mehanizmima kako je SDA ušutkala propagandnog „bubuleju“ iz već jedne frakcije DF-a i stavila ga u svoju funkciju.

Uostalom, i pored njegovih velikih napora, šira javnost nikako da primijeti čovjeka kojeg svi miješaju s njegovim poznatijim prezimenjakom iz Tuzle pa se odlučio na kompleksašku dreku i galamu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.