REGION

Oglasio se Marko Đurić o dešavanjima na Kosovu

Srna

27.3.2018

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić danas je kazao da su ga na Kosovu policajci udarali, prijetili, ponižavali i "vodili kao psa". 

- Došli smo na sastanak okruglog stola na kojem se trebalo razgovarati kako da prevaziđemo probleme na miran način. O njemu smo, u skladu sa svim postignutim sporazumima, uredno obavijestili upravnike lokalnih samouprava u Prištini. Notorna je laž da nisu bili obaviješteni, jer smo prije više od 70 sati poslali najavu i više puta je ponovili tokom vikenda. Kada su vidjeli da smo mi na slobodan i otvoren način počeli razgovarati o budućnosti, onda su na goloruk narod poslali stotine do zuba naoružanih pripadnika terorističke bande - kazao je Đurić.

Istaknuo je da bi se nasilje nastavilo da nije bilo jednog poziva iz Beograda.

- Izveli su me iz tog transportera, stavili u podrum i, hoću da vam kažem, da nije bilo jednog poziva iz Beograda, potpuno je jasno da bi se nasilje nastavilo. Ponosan sam na hrabre muškarce koji nisu poklekli i neće pokleknuti. Srbi s Kosova će se nastaviti boriti za ono što je njihovo historijsko pravo - naveo je Đurić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.