OBAVIJESTILI JAVNOST

Hakeri napali Slobodnu Dalmaciju i objavili članke koji šire rusku propagandu

Nakon što je nepoznati počinitelj (ili više njih) upao u naš sistem, nekoliko starijih članaka u rubrikama Slobodne Dalmacije zamijenjeni su člancima koji promiču rusku propagandu u ratu s Ukrajinom, javio je hrvatski portal

E. Ć.

23.3.2022

Ovako je izgledala Slobodna Dalmacija nakon hakerskog napada. Screenshot

Portal "Slobodna Dalmacija" obavijestio je da je danas u popodnevnim satima izvršen hakerski napad na ovaj hrvatski medij.

Nakon što je nepoznati počinitelj (ili više njih) upao u naš sistem, nekoliko starijih članaka u rubrikama Slobodne Dalmacije zamijenjeni su člancima koji promiču rusku propagandu u ratu s Ukrajinom - objavila je Slobodna Dalmacija.

U svom saopćenju, "Slobodna Dalmacija" navodi da se radilo o desetak tekstova koji su na portalu objavljeni pod imenima njihovih novinara. Srećom, navode da su njihove službe na vrijeme uočile upad u sistem i da rade na otklanjanju problema.

- Članci se uklanjaju, a napad je prijavljen policiji - navode iz Slobodne Dalmacije.

Inače, naslovi nekih od tekstova koje su nepoznate osobe ubacile na Slobodnu Dalmaciju: "Zapadni stroj za obmane", "Koju stranu podržavate?", "NATO je svjetski vjesnik revolucija i sukoba", "Zaš ta se bore ukrajinske trupe? I, što je još važnije, za koga se bore?"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.