NJEGA LICA

Maske od muškatnog oraščića: Ujednačite ten i vratite koži sjaj

Bogate su vitaminima B-kompleksa, vitaminom C, folnom kiselinom, vitaminom A i mnogim antioksidansima poput beta-karotena i kriptoksantina

Vrlo jednostavna priprema. Pixabay

Dž. R.

prije 6 dana

Maske od muškatnog oraščića su idealne za neujednačen ten i kožu bez sjaja, djeluju protuupalno i bogate su vitaminima B-kompleksa, vitaminom C, folnom kiselinom, vitaminom A i mnogim antioksidansima poput beta-karotena i kriptoksantina.

Neujednačen ten

Ako imate neujednačen ili problematičan ten i kožu bez sjaja, ova maska je rješenje za vas. Djeluje postupno, a na lice je nanosite dva puta sedmično.

Sastojci: 1/2 kašičice cimeta, 1/2 kašičice muškatnog oraščića, 1 kašičica meda, 1 kašičica svježeg soka od limuna.

Priprema:

Pomiješajte sastojke tako da dobijete pastu. Nanesite je na lice i izbjegavajte zonu oko očiju i usta. Držite je 15-25 minuta pa isperite toplom vodom. Nakon toga nanesite kremu koju inače koristite.

Umirujuća maska

Sastojci: kašika mljevenog muškatnog oraščića i kašika punomasnog mlijeka.

Priprema:

Pomiješajte muškatni oraščić i mlijeko tako da dobijete gustu pastu. Mlijeko smiruje kožu dok muškatni oraščić ima protuupalno svojstvo. Nanesite na kožu i držite 30 minuta pa isperite.

Piling za lice

Sastojci: 1 kašika meda, 1/2 kašike cimeta, 1/2 kašike muškatnog oraščića.

Priprema:

Pomiješajte sastojke u zdjeli. Stavite ih na lice pa masirajte četkicom ili prstima. Piling držite na licu još 15 minuta pa isperite vodom. Za najbolje rezultate, ponovite dva do tri puta sedmično.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.