VEČERAS U SARTR-U

Premijera predstave: "Još uvijek smo živi": Prisustvuju brojne poznate ličnosti

Na premijeru su stigli i Haris Pašović, Miki Trifunov, Arma Tanović-Branković, Amila Terzimehić...

SARTR - Avaz
SARTR - Avaz
Arijana Saračević-Helać - Avaz
SARTR - Avaz
SARTR - Avaz
+1

4.5.2024

Predstava "Još uvijek smo živi" nastala prema tekstu Nejre Babić, a u režiji Đanluke Iumientoa (Gianluca) igra se premijerno večeras na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR). "Još uvijek smo živi" je tekst koji prati život jedne porodice koja nakon što ih istjeraju iz stana, traže novi dom i u toj potrazi nekoliko puta "umiru".

- Šta se desi ljudima koji su primorani napustiti domove, gradove, porodice, sve što vole i što im je poznato? Kako pristati na to da moraš ispočetka graditi novi život, a da prethodni nisi napustio svojom voljom. Gdje pripadaš? Kome? Nekome je zaborav jedini način opstanka, nekome je spas u tome što se čuva za uspomene kao za sidro koje ga drži vezanog uz sve što mu je poznato i blisko - stoji u opisu predstave.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Matea Mavrak, Davor Sabo i Sanjin Arnautović. Autorski tim predstave pored Nejre Babić čine scenografkinja i kostimografkinja Lejla Hodžić, autora muzike Nedim Zlatar, dizajner svjetla Nedim Pejdah, dizajn tona potpisuje Danijel Jurišić, asistentkinja reditelja je Amina Đulović, a dizajnerka plakata Naida Čelik.

Na premijeru su stigle brojne poznate ličnosti među kojima su Haris Pašović, Miki Trifunov, Arma Tanović-Branković, Amila Terzimehić...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.