FESTIVALI

Otkriven novi datum EXITA-a: Stižu svjetske zvijezde

Festival će biti održan od 8. do 11. jula 2021.

EXIT. Arhiva

Avaz.ba

29.7.2020

Obilježavanje dvije decenije EXIT-a pomjereno je za naredno ljeto, a ako je suditi po prvim imenima, naredno festivalsko izdanje može biti i najjače do sada. Od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinsku tvrđavu stižu neke od najvećih svetskih zvezda čiji planetarni hitovi su samo na You Tube-u sakupili čak 33 milijarde pregleda!

Listu prvih objavljenih imena predvode najutjecajniji svetski muzički producent i DJ David Guetta, njegov sugrađanin i izazivač za titulu vodećeg planetarnog hitmejkera DJ Snake, dvostruki lider "Bilbordove" liste singlova i jedan od najvećih repera današnjice Tyga, superzvezda nove generacije i miljenik domaće publike Boris Brejcha. Posebna ekskluziva ostavljena je za zatvaranje mts Dance arene kada će specijalno za ovu priliku nastupiti godinama unazad najtraženiji DJ Eric Prydz u specijalnom b2b izdanju sa kultnim Four Tetom, kome će ovo biti prvi nastup u Srbiji. 



EXIT. Arhiva

Na jubilarni EXIT stižu i indie heroji Metronomy, dobitnik Gremi nagrade za životno djelo i živa ikona panka Marky Ramone, metal legende Sepultura, sjajni Denis Sulta, Dax J i Kobosil, hard rock dame Thundermother te neki od vodećih regionalnih izvođača kao što su Laibach, Goblini, Marko Nastić, Massimo, After Affair, Ilija Djoković, Kristijan Molnar, Insolate, Lag i mnogi drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.