PROJEKT

Pozorište mladih Sarajevo: Uručene nagrade učesnicima takmičenja "Lajk za naučnu ekipu"

Projekt je podržala Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini u saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH, UNDP-om te Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske

Sarajevo: Zeleni ekonomski razvoj. Fena

L. B.

11.12.2018

Pozorište mladih Sarajevo bilo je domaćin projekta "Green economic development" (Zeleni ekonomski razvoj).

Projekt je podržala Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini u saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH, UNDP-om te Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske. Prezentirani su radovi finalista školskog takmičenja „Lajk za naučnu ekipu“ te su najboljim uručene nagrade.

Elvis Hadžikadić, koordinator projekta, rekao je da je ovo samo jedna aktivnost koja se provodi u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj", a koja ima za cilj podizanje svijesti o zaštiti životne sredine.

Emil Johanson (Johansson), drugi sekretar Ambasade Švedske u BiH, rekao je da se projekt fokusira i na energetsku efikasnost te je istakao da je zgrada Pozorišta mladih prilagođena da bi zadovoljavala zahtjeve energetske učinkovitosti.

U kategoriji osnovnih škola drugo mjesto pripalo je OŠ „Ilija Jakovljević“ Mostar, a prvo OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Banja Luka s projektom „Pametno osvjetljenje“.

Drugo mjesto u kategoriji srednjih škola pripalo je JU Mješovita srednja škola Teočak, dok je prva Srednja elektrotehnička škola Sarajevo a projektom “Pametna rasvjeta”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.