DOŠLI SA TRAKTORIMA

Bunt: Mljekari iz Živinica stigli ispred Gradske uprave, sa sobom donijeli mlijeko za narod

Poljoprivrednici, tačnije mljekari i stočari su nezadovoljni raspodjelom novčanih sredstava u iznosu od 600.000 KM koje je Gradska uprava Živinice dala na korištenje svim poljoprivrednim proizvođačima

Piše: E. Ć.

25.4.2022

Mljekari i stočari u Živinicama danas su ponovo izašli na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog raspodjele novčanih sredstava.

Kao i prethodnog ponedjeljak, oni su svojim traktorima prošli kroz grad i došli pred zgradu Gradske uprave. Ovog puta su sa sobom donijeli mlijeko, te su pozvali građane da im se pridruže i preuzmu mlijeko besplatno kako isto ne bi završilo na ulici.

- Ponijeli smo neke malo veće količine mlijeka pa ćemo dijeliti građanima. Humanitarno ili narodu u kuhinju. Uglavnom bit će na raspolaganju narodu. 

Možda ostanemo i do večeras, dok se oni ne oglase. Nadamo se da će nam se obratiti, da se ova agonija riješi - rekao je ranije za "Avaz" jedan od organizatora skupa Eldin Glibanović.



Podsjetimo, poljoprivrednici, tačnije mljekari i stočari su nezadovoljni raspodjelom novčanih sredstava u iznosu od 600.000 KM koje je Gradska uprava Živinice dala na korištenje svim poljoprivrednim proizvođačima.

Kako smo ranije pisali, zaključno sa 31. martom u Živinicama je registrirano 1.800 muznih grla. Zbog toga mljekari i uzgajivači stočnih grla za sebe traže 360.000 KM, odnosno 200 maraka po muznom grlu.

Mljekari i stočari su jasni - svake sedmice će izlaziti na proteste dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a to je da se 360.000 KM raspodijeli na 1.800 muznih grla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.