KINO MEETING POINT

Sarajevo: Dodijeljene zahvalnice herojima ratnog djetinjstva

Nakon prikazivanja videa o Mladenu Jeličiću Troki, Troko je prisutne uveseljavao anegdotama iz rata

Dodijeljene zahvalnice herojima ratnog djetinjstva. Fena

H. J. I.

16.12.2022

Premijernim prikazivanjem pet videa iz serijala "Ko je uljepšavao vaše ratno djetinjstvo?" u sarajevskom kinu Meeting Point i uručivanjem zahvalnica onima koji su prepoznati kao heroji ratnog djetinjstva, Muzej ratnog djetinjstva (MRD) započeo je dugoročnu aktivnost prepoznavanja ljudi koji su u najtežim okolnostima čuvali ljudsko dostojanstvo i mentalno zdravlje najmlađih sugrađana i sugrađanki.

Zahvaljujući doprinosu pratiteljki i pratitelja Muzeja na društvenim mrežama, predstavljen je rad Mirsada Abdagića Kiketa, Mladena Jeličića Troke, Dječijeg hora Princess krofne, Radija Zid i Dražena Žerića Žere.

Nakon prikazivanja videa o Mladenu Jeličiću Troki, Troko je prisutne uveseljavao anegdotama iz rata. Saznali smo i kako je Kike uopšte krenuo na zahtjevno putovanje uveseljavanja najmlađih pod granatama, te kako je Festival haustora u gradu pod opsadom koji je pokrenuo Zlatan Bostandžić za građanke i građane Sarajeva bio isto što i San Remo ili Vaš šlager sezone u sretna vremena, saopćeno je iz Muzeja ratnog djetinjstva.

Navode i kako organiziraju akciju prikupljanja paketića, kao i da se pripremljeni paketići mogu dostaviti u Muzej svaki dan do 23. decembra nakon čega će biti poslani u Ukrajinu i Poljsku, gdje se ukrajinska djeca nalaze u izbjeglištvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.