VELIKI PRAZNIK

Vjernici ispunili i harem Kajserija džamije u Goraždu

Goraždanski muftija Remzija ef. Pitić vjernicima je prenio hutbu reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, s pozivima na jedinstvo

Sa bajram-namaza u Goražd - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
Alen Bajramovic

28.6.2023

Muslimani širom svijeta danas obilježavaju Kurban Bajram, jedan od najvećih islamskih praznika. Centralna svečanost za područje Goraždanskog muftijstva održana je u Kajserija džamiji u Goraždu u kojoj je stotine vjernika klanjalo bajram namaz. Goraždanski muftija Remzija ef. Pitić vjernicima je prenio hutbu reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, s pozivima na jedinstvo, vraćanje temeljnim vrijednostima, mir i izgradnju BIH kao zajedničke kuće svih koji u njoj žive.

Uz Kurban-bajram IZ u BiH organizira sergiju za djecu Turske i Sirije, koje su prije nekoliko mjeseci pogođeni katastrofalnim zemljotresom u kojem je poginulo više od 50.000 ljudi. Prikupljena sredstva bit će utrošena za obnovu škola i dječjih vrtića.

- Ova sergija nam je vrlo važna za naš nastavak podrške djeci Turske i Sirije. Jetimi i beskućnici moraju biti i naša briga. Jako je važno biti uz hiljade jetima i djece bez krova nad glavom. Ovo je njihova bajram-banka. Zahvaljujem se muslimanima, našim džematlijama, na dosadašnjoj podršci kojom smo u Siriji priveli kraju izgradnju škole i čitavog jednog naselja. Bog ničiji trud neće ostaviti bez odgovora i nagrade - kazao je muftija Pitić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.