TRAGEDIJA

Majka pokazala oproštajno pismo dječaka koji se utopio

Ranije u toku dana, u izjavi za Nova.rs majka dječaka rekla je da je njen sin ostavio pismo djevojci

Potresne scene na licu mjesta. Nova.rs

E. T. / Nova.rs

3.2.2021

“Otvorili su pismo… U njemu piše da je tražio način da najbezbolnije sebi oduzme život…”, rekla je Danijela Drljić, majka petnaestogodišnjeg Dragana Drljića čije je tijelo, nakon dva dana potrage, danas izvučeno iz Tamiša u Pančevu u Srbiji.

Dječak je jučer ostavio oproštajna pisma najboljoj drugarici i bivšoj djevojci, a ona su predata policiji. Majka je policajce molila da joj pročitaju pisma, šta god da piše u njima.

Ranije u toku dana, u izjavi za Nova.rs majka dječaka rekla je da je njen sin ostavio pismo djevojci. S majkom su novinari Nove.rs razgovarali na  mjestu gdje je pronađen bicikl dječaka.


Potresne scene na licu mjesta. Nova.rs

- Od majke njegove drugarice sam saznala da je kod djevojke ostavio pismo i da je rekao da ga otvori poslije četiri sata. Ona to pismo nije htjela da da nikome, htjela je da ga ispoštuje. To je sve što znam. Ja sam inspektorima pokazala kako ona izgleda - rekla je potresena majka i dodala:

- Inspektori su otišli maloprije kod kuće te djevojčice, jer je bilo teško doći do nje. Znala sam ime njeno i ulicu gdje živi, ali ne znam broj. Znam kako izgleda, to je isto od pomoći. Po imenima znam, ali i kako ko izgleda”.

Ona je istakla i da je njen sin pisao knjigu.

- Ja sam čitala tu njegovu knjigu, on je istraživao zbog čega ljudi upadaju u depresiju, da su to glupi razlozi zbog čega se dešava. On je meni rekao da planira jednog dana da je objavi. Izlazio je sa društvom, bio je opsjednut stripovima i stalno ih je kupovao - rekla je ova Danijela Drljić ranije danas za Novu.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.